Ατμόσφαιρα

Μοντέρνα Τραττορία Θαλασσινών
Ιώδιο Ατμόσφαιρα Ιώδιο Ατμόσφαιρα

Ο Χώρος

Απαλός φωτισμός, αποχρώσεις της ώχρας και του βεραμάν, ξύλο και γυαλί, ένας παλιακός καθρέφτης, τραπέζια στρωμένα με εκρού τραπεζομάντηλα, γλυκιά διακριτική μουσική. Αυτός είναι ο χώρος μας! Απλός, λιτός, κομψός και φιλόξενος, σαν τη σάλα ενός ναυτικού σπιτιού, έτοιμου να υποδεχθεί τους καλεσμένους του. Και για το καλοκαίρι μια μικρή δροσερή αυλή! Σας περιμένουμε!

Η Ομάδα

Πίσω από το ΙΩΔΙΟ βρίσκεται μια ομάδα ανθρώπων, που έχουν πετύχει το ακατόρθωτο: να εργάζονται μαζί όλα τα χρόνια λειτουργίας του ΙΩΔΙΟΥ, από το 2002! Ο σεφ Μάρκος Πατεράκης μαζί με τους Αλέξανδρο και Νταβίντ στην κουζίνα, ο Βασίλης και ο Κώστας στο service, η Αγνή στην υποδοχή φροντίζουν συνεχώς , ώστε κάθε επίσκεψη στο ΙΩΔΙΟ να αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.

Γαστρονομία

Δημιουργική κουζίνα με θέματα απο το βυθό της θάλασσας
 
 
 
 
 
 
 
 
Sample image Sample image

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η φρεσκάδα, η τοπικότητα, η εποχικότητα και η σωστή διαχείριση της πρώτης ύλης συνθέτουν τη βάση της φιλοσοφίας μας.

Οι συνεργαζόμενοι ψαράδες μας σε Αιγαίο και Ιόνιο φροντίζουν να φθάνουν καθημερινά στο ΙΩΔΙΟ φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Υποδεχόμαστε την ψαριά της ημέρας και παρουσιάζουμε τους θαλασσινούς θησαυρούς μέσα από απλά, αλλά και πιο έντονα δημιουργικά πιάτα. Αγαπάμε τη θάλασσα και κάθε μέρα τιμάμε ό,τι μάς προσφέρει. Και πάντα θα χαιρόμαστε να μοιραζόμαστε τις γευστικές εμπειρίες μας μαζί σας.

Καλώς ορίσατε στο ΙΩΔΙΟ!

 
 
 
 
 
 
 
 
Sample image Sample image

Η ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τις ελληνικές θάλασσες συνδυάζονται με:

+ επιλεγμένα τοπικά προϊόντα: φάβα Σαντορίνης, κάπαρη Κυκλάδων, ελαιόλαδο ορεινής Αιγιαλείας, κρόκο Κοζάνης, μαυρομάτικα Φενεού, μανιτάρια Ηπείρου, λάδι τρούφας, στακοβούτυρο & σταμναγκάθι Κρήτης, τουτουμάκια Καλαβρύτων κ.ά.

+ εκλεκτά υλικά άλλων χωρών: βασιλικά χτένια St. Jacques, στρείδια Fine de Claire, φρέσκο chili, lime, passion fruit, μασκαρπόνε κ.ά.

 
 
 
 
 
 
 
 
Sample image Sample image

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

:: Ψάρια από Κυκλάδες, Φούρνους Ικαρίας, Αϊ-Στράτη, Εύβοια, Αργοσαρωνικό Κόλπο κλπ.

:: Αστακοί από Κυκλάδες, Αϊ-Στράτη & Φούρνους Ικαρίας

:: Καραβίδες και όστρακα κυρίως από Εύβοια

:: Γαρίδες Αμβρακικού, Εύβοιας & Πελοποννήσου

:: Σουπιές, καλαμάρια & χταπόδια Αιγαιοπελαγίτικα

:: Άγρια στρείδια & φούσκες από Κυκλάδες

 
 
 
 
 
 
 
 
Sample image Sample image

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παράλληλα με το αριστοτεχνικό ψήσιμο των ψαριών και το «καθαρό» τηγάνι, ο σεφ Μάρκος Πατεράκης παρουσιάζει πρωτότυπα πιάτα με «παιχνιδιάρικη» διάθεση, όπου το ελληνικό θαλασσινό ταμπεραμέντο συνδυάζεται με υλικά και επιρροές και από άλλες κουζίνες του πλανήτη.

Γιατί η φαντασία και η δημιουργικότητα στο ΙΩΔΙΟ δεν έχουν σύνορα!

 
 
 
 
 
 
 
 
Sample image Sample image

ΤΟ ΚΡΑΣΙ

Στο ΙΩΔΙΟ αγαπάμε το κρασί. Στο χώρο μας δεσπόζουν ειδικοί συντηρητές κρασιού με περίπου 80 ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Σαν πιστοί wine lovers συνεχώς αναζητούμε εξαιρετικές & σπάνιες φιάλες μικρών οινοποιών, για να σάς δίνουμε την ευκαιρία να δοκιμάζετε διαφορετικά κρασιά και νέες δημιουργίες, στην καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής.

Κάρτα Κρασιού

 
 
 
 
 
 
 
 
Sample image Sample image

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η κουζίνα του Ιωδίου δημιουργεί καθαρά και εφραστικά πιάτα για πελάτες με έντονα συναισθήματα!!!

Νέα πρωτότυπα πιάτα με «παιχνιδιάρικη» διάθεση, ακροβατούν με επιτυχία ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο.

Κάρτα φαγητού

Φωτογραφίες

  • 0001
  • 0002
  • 0003
  • 0004
  • 0005
  • 0006
  • 0007
  • 0008
  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 008
  • 009
  • 010
  • 011
  • 012

Αναφορές ΜΜΕ

Food Experience
Foodie Guide από τον Γαστρονόμο

Ιώδιο Ψαρομεζέδες περιωπής

Περιποιημένη χωρίς ντιζαινιές, απλή και καθαρή. Εξυπηρετικό σέρβις χωρίς να γίνεται βαρύ, με την παρουσία του.
...περισσότερα
The Culture Trip

The 10 Best Seafood Restaurants in Athens

Winner of a 2015 Greek Cuisine Award, acclaimed Paleo Faliro-based Iodio is a modern seafood restaurant specialises in fresh, seasonal and creative plates crafted from the bounty of the Aegean and Ionian seas. Start with tempting appetizers from talented chef Markos Paterakis’ menu, like smoked eel with grilled eggplant, miso sauce, sesame seeds and chives, followed by creative mains of langoustine tail risotto with yellow pumpkin puree and Metsovone cheese or fried red mullet fillet with lemon-caper sauce and celery root purees. All of these are naturally best washed down with a selection from Iodio’s impressive wine list showcasing the very best Greek vineyards.
The Culture Trip
Αθηνόραμα

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016

Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας τιμήθηκε το ΙΩΔΙΟ για δεύτερη συνεχή χρονιά στα πλαίσια του θεσμού των Χρυσών Σκούφων σε μια επετειακή τελετή που έγινε στις 21 Μαρτίου 2016 στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Η πρωτοτυπία των πιάτων, η απόλυτη φρεσκάδα, η τοπικότητα των πρώτων υλών και ο συνδυασμός παραδοσιακού και σύγχρονου στο μενού του σεφ Μάρκου Πατεράκη χάρισαν στο ΙΩΔΙΟ το χαρακτηρισμό ενός από τα ποιοτικότερα εστιατόρια ψαροφαγίας στην Αθήνα.
Nou-Pou

Οι 10 καλύτερες ψαροταβέρνες στα Νότια

Tο Ιώδιο είναι μια βουτιά μέσα στη θάλασσα. Το μαγαζί είμαι μικρό, με προσεγμένη διακόσμηση, στη οποία φαίνεται πως έχουν συμβάλλει με ιδιαίτερη φροντίδα οι ιδιοκτήτες του
...περισσότερα
Woman Idol

Iώδιο: Μύρισε... θάλασσα

Με ένα νέο μενού μάς υποδέχτηκε το αγαπημένο μου εστιατόριο ΙΩΔΙΟ με την φρεσκάδα των πρώτων υλών, την τοπικότητα και την έμπνευση να έχουν τον πρώτο λόγο. Κι εμείς, εκείνη τη βραδιά, πραγματικά δυσκολευτήκαμε πολύ για να επιλέξουμε ποια ήταν τα top πιάτα!
...περισσότερα
Cyprus Wine Pages

Ψάρι και κρασί στο Ιώδιο

Συνήθως, δεν τα βρίσκεις και τα δύο μαζί. Καλό, δηλαδή, φαγητό και ταυτόχρονα καλό και σωστά σερβιρισμένο κρασί. ...περισσότερα
Lifo

Εδώ θα βρείς ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα στο καλόγουστο Ιώδιο στο Φάληρο απο την Νίκη Μηταρέα

Το Ιώδιο στο Παλαιό Φάληρο είναι ένα καλόγουστο ψαροεστιατόριο που επί δεκατρία συναπτά έτη σερβίρει με συνέπεια ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα. ...περισσότερα
The Food & Leisure Guide

Ιώδιο Εμπιστευτικό

Ο καθένας έχει τις διαφυγές του από την δύσκολη πραγματικότητα, ο Γιώργος Φλούδας διηγείται μια οινική απόδραση μιας αντροπαρέας στο Ιώδιο. ...περισσότερα
Cook Book

Μύρισε Ιώδιο!

Το αγαπημένο στέκι μας στα Νότια, το ΙΩΔΙΟ, γιορτάζει τα 13 χρόνια λειτουργίας του και υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα ανανεωμένο μενού, όπου η φρεσκάδα των πρώτων υλών, η τοπικότητα και η έμπνευση κατέχουν τον κυρίαρχο ρόλο. ...περισσότερα
Eirinika.gr

Γαστρονομία - Προτάσεις

Τί θα λέγατε για μία καβουρογιουβετσάδα με τουτουμάκια; - Το Ιώδιο κλείνει 13 χρόνια Το ΙΩΔΙΟ υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα ανανεωμένο μενού, όπου η φρεσκάδα των πρώτων υλών, η τοπικότητα και η έμπνευση κατέχουν τον κυρίαρχο ρόλο. ...περισσότερα
Olive Magazine

Πήγαμε στο Φάληρο και γεμίσαμε “Ιώδιο”

Στο Παλαιό Φάληρο κάναμε την έξοδό μας πριν λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στο Ιώδιο, την ελληνική τραττορία θαλασσινών, όπως λέει κι η ταμπέλα του, που έβαλε στο μενού του νέα πιάτα με “παιχνιδιάρικη” διάθεση. more
Dina Nikoalou::Destination...taste

Ιώδιο: Γιορτάζοντας τα 13 χρόνια λειτουργίας...

Το ΙΩΔΙΟ υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα ανανεωμένο μενού, όπου η φρεσκάδα των πρώτων υλών, η τοπικότητα και η έμπνευση κατέχουν τον κυρίαρχο ρόλο.| περισσότερα
Αλάτι και Πιπέρι

Ιώδιο

Ο χώρος είναι απλός και χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία αναφοράς, εκτός από τους πολλούς συντηρητές των κρασιών που στέλνουν άμεσα το μήνυμα για τη σχέση του με το κρασί. περισσότερα
Αθηνόραμα

Βραβείο Ελληνικής κουζίνας 2015 στο Ιώδιο

Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας διακρίθηκε το Ιώδιο στα πλαίσια του θεσμού των Χρυσών Σκούφων σε μια λαμπερή τελετή που έγινε Δευτέρα 20-04-2015 στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Η εξαιρετική ποιότητα των πρώτων πιάτων που ακροβατούν με επιτυχία ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο, η φρεσκάδα και η μαεστρία στη διαχείριση ψαριών και θαλασσινών αξιολογήθηκαν θετικά από την γευσιγνωστική ομάδα του brand «αθηνόραμα», χαρίζοντας στο Ιώδιο το χαρακτηρισμό ενός από τα καλύτερα εστιατόρια ψαροφαγίας στην Αθήνα. Τα χτένια με φάβα ήταν το πιάτο που κέρδισε τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής.
The Food & Leisure Guide

Ιώδιο updated, θαλασσινή κουζίνα & κρασιά επιπέδου

Το Ιώδιο είναι από τις καλύτερες επιλογές για ψάρι στην πόλη, το νέο του μενού μάλιστα κρύβει αληθινά διαμάντια, ενώ και στο θέμα κρασί το ενδιαφέρον χτυπά κόκκινο! περισσότερα
The Food & Leisure Guide

Ιώδιο, θαλασσινή κουζίνα επιπέδου by The Food & Leisure Guide.

Κλασσική αξία για τους λάτρεις του ψαριού και των θαλασσινών, το Ιώδιο συνεχίζει αθόρυβα να εξελίσσεται και αυτή τη στιγμή προσφέρει μια απο τις νοστιμότερες και πιο τίμιες θαλασσινές κουζίνες... περισσότερα
Αθηνόραμα

Φουλ της θάλασσας σε 9 αθηναϊκά πιάτα

Ψάρι φρικασέ στο «Ιώδιο». Μόνο και μόνο για την ιδέα αξίζει να το δοκιμάσεις... περισσότερα

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας

Μεσημέρι: Σάββατο, Κυριακή & αργίες
Βράδυ: κάθε μέρα εκτός Δευτέρας & Κυριακής

Ιώδιο