«Μοναδικός τουριστικός προορισμός που οφείλουμε να διαφυλάξουμε η Σαντορίνη»

«Μοναδικός τουριστικός προορισμός που οφείλουμε να διαφυλάξουμε η Σαντορίνη»


Συναντήσεις του υπουργού Τουρισμού με φορείς του νησιού των Κυκλάδων

Η χάραξη από κοινού της στρατηγικής για την επόμενη τουριστική ημέρα της Σαντορίνης βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με φορείς του νησιού.

Ο κ. Θεοχάρης είχε διαδοχικές συναντήσεις στα Φυρά με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο, τον έπαρχο, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, τον πρόεδρο της Ένωσης Λεμβούχων, εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και φορείς της Σαντορίνης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός «επιθυμία όλων είναι, να καταστεί η Σαντορίνη, η μοναδικότητα της οποίας την έχει κάνει σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, πρότυπο στο νέο τουριστικό μοντέλο της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη». Πρόσθεσε δε, ότι «στο πλαίσιο αυτό, η διαφύλαξη του μοναδικού τοπίου, της παράδοσης και της παραγωγής του νησιού μέσα από συντονισμένες ενέργειες αποτελεί βασικό σκοπό αυτής της προσπάθειας».

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, όπως σημείωσε ο κ. Θεοχάρης «πρέπει όλοι, η Κυβέρνηση, οι Δήμοι, οι Φορείς, η Περιφέρεια, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι, να συντονιστούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια». «Η Σαντορίνη» σημείωσε ο υπουργός «είναι ένας τουριστικός προορισμός μοναδικός, που θα πρέπει να τον διαφυλάξουμε. Οι επαφές που είχα αυτό το διήμερο στο νησί, αποτελούν το πρώτο βήμα για τη διαχείριση όλων των ανοικτών θεμάτων που υπάρχουν».

Ο υπουργός επισκέφθηκε το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff Herz» της TUI και τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου και ξεναγήθηκε στον προϊστορικό οικισμό, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στο Αιγαίο. Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού παρέστη χθες στην εκδήλωση της ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο Δημότη Θήρας.

Σχετικά Tags

Σαντορίνη Χάρης Θεοχάρης

Source link