omiotites-ke-diafores-iphone-13-pro-ke-pro-max

Ομοιότητες και διαφορές iPhone 13 Pro και Pro Max

Πόσα κοινά έχουν τα iPhone 13 Pro και Pro Max (θήκες κινητών) και τι τα κάνει να διαφέρουν;

Κάμερες

Οι κύριες κάμερες στα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max αποτελούνται από τρεις αισθητήρες φωτογραφίας: μια κύρια κάμερα 12MP με σταθεροποίηση μετατόπισης αισθητήρα, μια κάμερα υπερευρείας 12MP και μια τηλεφακό κάμερα 12MP με οπτικό ζουμ 3x. Υπάρχει επίσης ένας αισθητήρας LiDAR που βοηθά με εφαρμογές AR και φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, έχετε μια κάμερα selfie 12MP στο μπροστινό μέρος.

Αυτές οι κάμερες επιτρέπουν επίσης τις ίδιες νέες δυνατότητες, όπως τη λειτουργία Cinematic της Apple για βίντεο, φίλτρα σε πραγματικό χρόνο με φωτογραφικά στυλ και την επιλογή για εγγραφές βίντεο υψηλής λεπτομέρειας με βίντεο ProRes. Ωστόσο, το ProRes υποστηρίζει ανάλυση 4K μόνο εάν επιλέξετε αποθηκευτικό χώρο 256 GB ή μεγαλύτερο.

Η ουσία είναι ότι πρόκειται για το ίδιο σύνολο καμερών. Αυτό είναι διαφορετικό από πέρυσι, όπου το iPhone 12 Pro Max είχε ζουμ τηλεφακού 2,5x και κύρια κάμερα με μετατόπιση αισθητήρα, ενώ το iPhone 12 Pro είχε ζουμ 2x και χωρίς μετατόπιση αισθητήρα.

Επιδόσεις επεξεργαστή A15 Bionic

Κάτω από το καπό, το Pro και το Pro Max είναι το ίδιο. Και οι δύο χρησιμοποιούν το νέο chipset A15 Bionic της Apple, σε συνδυασμό με 6GB RAM. Η Apple είναι ιδιαίτερα περήφανη για την ενσωματωμένη GPU σε αυτό το τσιπ, ισχυριζόμενος ότι είναι η πιο ισχυρή GPU για κινητά που έχει υπάρξει ποτέ και είναι πάνω από 50% πιο ισχυρή από τους ανταγωνιστές της.

Στις δοκιμές αναφοράς μας, το Pro και το Pro Max είχαν συγκρίσιμα αποτελέσματα, αλλά το κανονικό Pro ήταν λίγο πιο γρήγορο. Στο γενικό σημείο αναφοράς της CPU του Geekbench 5, το iPhone 13 Pro είχε σκορ 1.733 μονοπύρηνων και 4.718 πολλαπλών πυρήνων σε σύγκριση με 1.720 και 4.549 στο Pro Max.

Τα δύο τηλέφωνα είχαν παρόμοια απόδοση γραφικών επίσης, με το iPhone 13 Pro να χτυπά 70 fps στη δοκιμή 3DMark Wild Life Unlimited, σε σύγκριση με 68,3 fps για το iPhone 13 Pro Max.

Αποθήκευση

Όταν υπολογίζετε πόσο χώρο θέλετε για φωτογραφίες, βίντεο και εφαρμογές, έχετε τέσσερις επιλογές αποθήκευσης για να διαλέξετε με οποιοδήποτε τηλέφωνο. Το βασικό ποσό είναι 128 GB, αλλά με επιπλέον χρήματα θα έχετε 256 GB, 512 GB ή ένα τεράστιο 1 TB αποθηκευτικού χώρου.

Λογισμικό

Όλα τα νέα μοντέλα iPhone 13 διατίθενται με iOS 15 ως βασικό εξοπλισμό. Αυτό φέρνει πολλές ευπρόσδεκτες βελτιώσεις σε σύγκριση με το iOS 14, συμπεριλαμβανομένων αναθεωρημένων ειδοποιήσεων, αντιγραφής/επικόλλησης ζωντανού κειμένου από εικόνες, νέες λειτουργίες ήχου FaceTime και πιο γενικές ανανεώσεις άλλων εφαρμογών της Apple.

iPhone 13 Pro έναντι iPhone 13 Pro Max: Σε τι διαφέρουν;

Τιμή

Το iPhone 13 Pro και το iPhone 13 Pro Max έχουν μια δίκαιη διαφορά τιμής μεταξύ τους. Η τιμή εκκίνησης για το iPhone 13 Pro είναι 999 ευρώ ενώ το iPhone 13 Pro Max είναι 1.099 ευρώ. Το κενό ευρώ100/£100 παραμένει και σε όλες τις υψηλότερες επιλογές αποθήκευσης.

Το iPhone 13 Pro στο 1TB κοστίζει ευρώ1.499 και το iPhone 13 Pro Max για 1TB είναι ευρώ1.599.

Μέγεθος οθόνης

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα δύο τηλέφωνα διαφορετικού μεγέθους έχουν δύο οθόνες διαφορετικού μεγέθους. Το iPhone 13 Pro χρησιμοποιεί οθόνη 6,1 ιντσών Super Retina XDR OLED (2532 x 1170) ενώ το iPhone 13 Pro Max χρησιμοποιεί οθόνη 6,7 ιντσών (2778 x 1284 pixel).

Μπαταρία και διάρκεια μπαταρίας

Η Apple αύξησε το μέγεθος όλων των μπαταριών iPhone 13 φέτος, αλλά είναι πιο αισθητό στο Pro Max παρά στο Pro. Η μπαταρία του Pro Max είναι 4.373 mAh σύμφωνα με ανάλυση τρίτων, ενώ η μπαταρία του Pro φέρεται να είναι 3.125 mAh. Με τους όρους της ίδιας της Apple, αυτό μεταφράζεται σε έως και 28 ώρες αναπαραγωγής βίντεο στο iPhone 13 Pro Max και 22 ώρες στο iPhone 13 Pro.

Στη δική μας δοκιμή, η διαφορά ήταν μικρότερη, αλλά και πάλι υπέρ του μεγαλύτερου iPhone 13 Pro. Το iPhone 13 Pro Max διήρκεσε 12 ώρες και 16 λεπτά στη δοκιμή μπαταρίας Tom’s Guide, η οποία περιλαμβάνει συνεχή περιήγηση στο διαδίκτυο μέσω 5G σε φωτεινότητα οθόνης 150 nit. Το iPhone 13 Pro διήρκεσε 11 ώρες και 48 λεπτά, κάτι που δεν είναι τόσο μεγάλο, αλλά και τα δύο τηλέφωνα είναι αρκετά καλά για να δημιουργήσουν τη λίστα με την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου μας.

Φόρτιση

Δεν υπήρξε καμία αλλαγή από την περσινή σειρά iPhone 12 με τη φόρτιση. Και οι δύο εκδόσεις του iPhone 13 Pro πωλούνται χωρίς να περιλαμβάνεται τούβλο φόρτισης, αλλά μπορούν να τροφοδοτηθούν με ενσύρματη σύνδεση έως 20W ή ασύρματη σύνδεση MagSafe 15W.

Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι οι σχετικές ταχύτητες φόρτισης είναι διαφορετικές κατά τη διάρκεια της δοκιμής, πιθανώς λόγω της διαφοράς στο μέγεθος της μπαταρίας. Σε μισή ώρα φόρτισης με τον επίσημο φορτιστή Apple 20W, το iPhone 13 Pro Max έφτασε το 40% γεμάτο, ενώ το iPhone 13 Pro έφτασε στο 53% αντ’ αυτού.

Ο νικητής του αγώνα iPhone 13 Pro εναντίον iPhone 13 Pro Max εξαρτάται πραγματικά από αυτό που ψάχνετε στο επόμενο τηλέφωνο σας. Αν θέλετε μεγαλύτερη οθόνη και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, τα χρήματά μας είναι στο Pro Max παρά την υψηλότερη τιμή.

Ωστόσο, το κανονικό iPhone 13 Pro προσφέρει τις ίδιες εξαιρετικές κάμερες, οθόνη ProMotion και συνολική απόδοση, επομένως δεν θυσιάζεις τίποτα αν προτιμάς πιο συμπαγή σχεδιασμό και μικρότερη οθόνη.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών: